

# **Special Education Advisory Council (SEAC)**

**Meeting Agenda** 

Virtual: Zoom Link

8:30 am–4:30 pm May 21–22, 2024 Walla Walla Center for Children and Families 1150 West Chestnut, Walla Walla, WA

### Open Meeting | 8:30 am-9 am (30 min) Presenter(s):

- Call to order Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Land Acknowledgement Jen Chong Jewell, Executive Vice-Chairperson
  - Text 907-312-5085 or <u>click here</u> to identify Native Lands on which you are currently located and please add to the chat box to honor the Native Lands.
- Introduction of members Tammie Jensen-Tabor, Executive Chairperson
- Review agenda, SEAC <u>Bylaws</u> and <u>Group Norms</u> **Diana Marker, Executive** Member
- Review and accept minutes from February 2024 meeting Jen Chong Jewell,
   Executive Vice-Chairperson
- Action Item(s): Review and accept February 2024 minutes.

Welcome WWCCF Team | 9 am-9:15 am (15 min)

Presenter(s): Tania MayAction Item(s):

WWCCF presentation/tour | 9:15-10 am (45 min)

Presenter(s):

Action Item(s):

Walla Walla Special Education Team Presentation | 10:00 am-10:30 am (30 min)

Presenter(s):, Barb Casey Executive Director Special Education

Break | 10:30 am (15 min)

## Early Childhood Special Education Updates | 10:45 am-11:30 am (45 min)

Presenter(s): Tania May, Ryan Guzman

- Topic(s):
- Action Item(s):

#### Public Comment | 11:30 am-Noon

**Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor** 

**Topic(s):** All regular meetings of the Special Education Advisory Council are open to the public. The public is encouraged to attend and may give comment only during the designated public comment time frame on the agenda.

The Special Education Advisory Council can be addressed on any matter, but only during the public comment portion of the meeting. Please be aware that the SEAC is not required to respond to any comments, and generally does not.

When it is time for Public Comment, the Executive Chair will ask who is interested in participating, please let the Chair know of your desire to make comment. You will be called on when it is your turn. Each participant will have three (3) minutes for remarks. If the comment is longer than three minutes, the Chair has the responsibility to stop the speaker, and move forward with the next person.

If there is no one interested in giving public comment, the agenda will move forward to the next item on the agenda.

#### Working Lunch | Noon-12:30 pm

Standards Review & IPTN Team Update | 12:15–1 pm (45 min)
Presenter(s): Cassie Martin, Tania May, Alexandra Toney, Angela Allen, and Kara Todd

#### **Break | 1 pm (15 min)**

Due Process Update & Shifting the Burden of Proof | 1:15 pm-2:15 pm (60 min)

Presenter(s): Alyssa Fairbank

Break | 2:15 pm (15 min)

**Annual Report & Recommendation Writing | 2:30–4 pm (90 min)** 

**Presenter(s): Executive Team** 

Discussion about the setup for Community Forum | 4–4:15 pm (15 min)

Summary of Actions 4:15 pm-4:30 pm (15 min)

Presenter(s): Tammie Jensen- Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

**Day Two** 

**Date and Time:** May 22, 8:30 am–4:30 pm

In-Person Location: Walla Walla Center for Children and Families (WWCF), Walla Walla WA

Virtual: **Zoom Link** 

Open Meeting | 8:30 am-8:45 am

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

Legislative Updates | 8:45 am-9:30 am (45 min)

Presenter(s): Tania May, and David Green

**Annual Report Writing & SEAC 2024–25 Focus** 

Areas/Recommendations | 9:30 am-10:30 am (60 min)

**Presenter(s): Executive Team** 

• Action Item(s): Wrap up the report and write Focus Areas and Recommendations for 2024–25.

**Break | 10:30 am (15 minutes)** 

Special Education Funding | 10:45 pm-11:30 pm (45 min)

Presenter(s): Tania May

- Topic(s):
- Action Item(s):

Discussion about Community Forums in 2024–25 | 11:30 pm–Noon (30 min)

Presenter(s): Diana Marker and Melanie Ingram

Working lunch | Noon-12:30 pm

Discussion around Annual Report and writing recommendation papers | 12:30 pm-2 pm (90 min)

**Presenter(s): Executive Team – Executive Team** 

• Topic(s): Draft recommendation report or position paper

Summary of Actions | 2 pm-2:30 pm

Presenter(s): Tammie Jensen-Tabor

- Topic(s):
- Action Item(s):

Adjourn 2:30 pm